horeca

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama.

Da li imate 18 godina?

NE

Košarica
Izbornik
HACCP EVIDENCIJA U UGOSTITELJSTVU: KLJUČNI KORACI ZA SIGURNOST I KVALITETU

HACCP EVIDENCIJA U UGOSTITELJSTVU: KLJUČNI KORACI ZA SIGURNOST I KVALITETU

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) predstavlja sistematski pristup osiguravanju sigurnosti hrane, što je od izuzetne važnosti u ugostiteljskom sektoru. U...

Pročitaj
ZAŠTITA NA RADU: VAŽNOST SIGURNOSTI ZAPOSLENIKA I GOSTIJU

ZAŠTITA NA RADU: VAŽNOST SIGURNOSTI ZAPOSLENIKA I GOSTIJU

Ugostiteljski sektor često donosi izazove vezane uz sigurnost na radu zbog raznolikih aktivnosti i interakcija koje se odvijaju u restoranima, barovima, kafićima i hoteli...

Pročitaj
VAŽNOST ERGONOMIJE U UGOSTITELJSTVU

VAŽNOST ERGONOMIJE U UGOSTITELJSTVU

Ergonomija je znanstvena disciplina (znanost o radu) kojoj je zadatak da istražuje ljudski organizam i ponašanje, te pruža podatke o prilagođenošću predmeta s kojima čovj...

Pročitaj
KAKO PRAVILNO NAPRAVITI INVENTURU

KAKO PRAVILNO NAPRAVITI INVENTURU

Ovaj pravilnik predstavlja osnovni okvir za provođenje inventure u ugostiteljskim objektima te se može prilagoditi specifičnim potrebama i uvjetima pojedinog poslovnog ok...

Pročitaj
ZAKONSKE OBVEZE UGOSTITELJA

ZAKONSKE OBVEZE UGOSTITELJA

Ugostitelj u obavljanju ugostiteljske djelatnosti, dužan je: Vidno istaknuti na ulazu u ugostiteljski objekt odnosno u ulazu ugostiteljskog objekta, natpis s oznakom v...

Pročitaj
ROBNO MATERIJALNO USKLAĐENJE

ROBNO MATERIJALNO USKLAĐENJE

ŠTO JE ROBNO-MATERIJALNO USKLAĐENJE? Robno-materijalno usklađenje u sklopu ugostiteljskog objekta podrazumijeva aktivnosti praćenja ulaza i izlaza sirovina i trgovačke r...

Pročitaj
NOVI TRETMAN NAPOJNICA: ŠTO TREBA ZNATI?

NOVI TRETMAN NAPOJNICA: ŠTO TREBA ZNATI?

Napojnice su uvijek bile sastavni dio ugostiteljske industrije, ali nedavne promjene u zakonodavstvu u Hrvatskoj donose novi tretman i regulaciju ovih dodataka. Kako bi s...

Pročitaj
NORMATIV PIĆA I HRANE: KAKO OSIGURATI UČINKOVITO POSLOVANJE

NORMATIV PIĆA I HRANE: KAKO OSIGURATI UČINKOVITO POSLOVANJE

Ugostiteljski objekti svih vrsta, od restorana do kafića i hotela, suočavaju se s izazovom pravilnog upravljanja zalihama hrane i pića. Jedan od ključnih alata za to je p...

Pročitaj