horeca

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama.

Da li imate 18 godina?

NE

Košarica
Izbornik
UGOSTITELJSKI TRENDOVI: POGLED U PROŠLOST I SMJERNICE ZA BUDUĆNOST

UGOSTITELJSKI TRENDOVI: POGLED U PROŠLOST I SMJERNICE ZA BUDUĆNOST

Ugostiteljstvo je industrija koja se neprestano mijenja i prilagođava novim trendovima, tehnologijama i preferencijama potrošača. Od luksuznih restorana do malih kafića,...

Pročitaj
CONVENTUS - UDRUGA ZA PROMICANJE UGOSTITELJSTVA I TURIZMA

CONVENTUS - UDRUGA ZA PROMICANJE UGOSTITELJSTVA I TURIZMA

U svijetu ugostiteljstva i turizma, partnerstva su ključna. Ona ne samo da jačaju pojedinačne subjekte, već i cijelu industriju čine konkurentnijom i prosperitetnijom. Up...

Pročitaj
RESTORANSKI BONTON

RESTORANSKI BONTON

Jedan od razloga ovog bloga je i izumiranje džentlmenskih manira i pravila ponašanja, odnosno bontona kod mladih osoba.Postoji jedna česta, nazovimo je protokolarna pogre...

Pročitaj
BRAND SERVING

BRAND SERVING

Robna marka ili brend ( eng. brand ) je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda, koje često podrazumijeva i kvalitetu. Marka mora stvarati snažni i trajni identitet...

Pročitaj
CAFFE APARAT

CAFFE APARAT

Prije više od 130 godina priprema kave trajala je i po nekoliko sati. Prvi espresso aparat za kavu patentirao je još 1884. Angelo Moriondo iz Torina kojem je veliki lonac...

Pročitaj
TEQUILA U UZLETU: KAKO JE POSTALA JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH PIĆA U 2024. GODINI

TEQUILA U UZLETU: KAKO JE POSTALA JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH PIĆA U 2024. GODINI

Tequila, tradicionalno meksičko piće, doživljava svoj procvat i izvan granica Meksika. U 2024. godini, tequila je postala jedan od najtraženijih i najpopularnijih alkohol...

Pročitaj
APERATIV I DIGESTIV

APERATIV I DIGESTIV

Kada je reč o aperitivu i digestivu, ova dva pića imaju veoma važnu ulogu tokom obroka. Aperitiv pijemo prije obroka, dok nam digestiv slijedi nakon što smo završili sa o...

Pročitaj
ODNOS DRUŠTAVA I BAROVA, SVAKODNEVNICA ILI SAMO IZNIMKA?

ODNOS DRUŠTAVA I BAROVA, SVAKODNEVNICA ILI SAMO IZNIMKA?

Proučavanje međuodnosa barova i društva uvelike ovisi o tome kako ćemo i u kojem opsegu pojmiti društvo. Gledamo li na ovaj odnos funkcionalistički, možemo promatrati koj...

Pročitaj
OTKRIJTE NOVE OKUSE I TRENDOVE

OTKRIJTE NOVE OKUSE I TRENDOVE

Svijet koktela uvijek se razvija, donoseći nove okuse i trendove koji oduševljavaju ljubitelje pića. U ovom članku, istražit ćemo najnovije tendencije u svijetu koktela,...

Pročitaj
MOĆ SUGESTIJE

MOĆ SUGESTIJE

Termin "moć sugestije" u ugostiteljstvu ima veliku ulogu. Sugestija (lat. suggestio: savjet, nagovor), proces verbalne i/ili neverbalne komunikacije u kojem jedna osoba n...

Pročitaj